Home Pagina

  Stregheria

  De Godin & De God

  De 8 Treguenda

  Strega's gereedschap

  Over Myrddin Mooncrow

  Onze Magie

  Cursussen & Workshops

  De Heksenwinkel

  Via Magicka Maillijst

  Stregheria & Wicca

  Link Pagina

  Maan Fases

De Fases van de Maan


Dit is een handige hulp voor de moderne heks ;-) Voor Magische doeleinden, zowel als voor het plant- en oogstproces houden heksen van oudsher rekening met de standen van de maan.

De maan heeft altijd iets geheimzinnigs en een magische kracht gehad voor mensen. Ze beinvloed the getijden en geleid de stroming van magische energie. Door haar pad te leren kennen kunnen we onze eigen magie met die van haar verbinden . . .

Het succes van magisch handelen hangt af van vele factoren. En van de belangrijkste factoren is de stand van de maan. Om succesvol magische handelingen te verrichten moet je weten wanneer je welke spreuk moet doen, en daarvoor moet je weten wanneer de maan in welke stand staat.

Wassende maan (in het Engels: Waxing Moon) is als de lichtende schijf van de maan groter wordt. Deze fase duurt van nieuwe maan tot de volle maan. Van volle maan tot aan de nieuwe maan heet "Waning Moon" in het Engels, waar de maan lijkt te verdwijnen; totdat zij niet meer zichtbaar is met het blote oog. De nieuwe maan wordt in het Engels ook wel "Black Moon" of "the Dark of the Moon" genoemd. De periodes van volle en nieuwe maan duren drie dagen/nachten.

Wassende maan is de beste periode om bezweringen voor groei te doen, een nieuw project te beginnen of om een initiatie te verrichten. Tijdens de afnemende fase van de maan doe je bezweringen om kwade invloeden te weren, obstakels en ziekten te verminderen of te laten verdwijnen, vijanden te neutraliseren en letsel doen verdwijnen. De drie dagen na nieuwe maan zijn het gunstigst voor bezweringen voor groei. De dagen net voor volle maan kan je het best gebruiken om bezweringen te doen voor verwezenlijking van voltooiing. Nieuwe maan is het gunstigst voor verbannings- en neutraliseringsspreuken. Onthoud dat, ondanks dat de maan voor twee of drie nachten vol lijkt, zij dit alleen is op het tijdstip dat hieronder in de tabel staat vermeld. Alles wat je na deze tijd doet staat onder invloed van de afnemende maan. Doe je volle maan-bezweringen dus altijd voor de aangegeven tijd.


 


Heb je verdere vragen? Stuur Mooncrow een mailtje

Copyright © 2002 - Via Magicka - Nijmegen, the Netherlands